Apps will not install after enrollment of iPad

spif_spaceman
New Contributor III

0fd67600d70f4d38b6e7ef2cbc907c13
Yesterday I restored from an iCloud backup onto XXXXXXXXXXXX
The Restore finished normally, but the core apps that were scheduled for installation never went through after several attempts. I did a hard reboot of the iPad. Still no apps.

• Other commands go through with no issues. • Inventory update completes normally.
• All apps have enough licenses left to install according to the JSS.
• The iPad is logged into our internet filter portal

I formatted the iPad.

I set up as new iPad and authenticated with OD as card/card.

It still didn't work. All app installations are pending in JSS with the message

"Pending - Application is not available to install"

Today I tried restoring onto a different iPad - XXXXXXXXXXXX - same results.

Any ideas as to why this is no longer working?

3 REPLIES 3

jrwilcox
Contributor

We see this all the time in our environment. We have seen it take some times as long as a day for the apps to install. I know Yesterday I tested this for JAMF and it took an hour and half to get the APPS. If you wait you should see the apps get installed.

spif_spaceman
New Contributor III

I talked to JAMF support. There was an issue with the VPP assignments.

bentoms
Honored Contributor III
Honored Contributor III

@spif_spaceman Self Service 9.70?

I thought 9.93 was current on iOS.. at least I think it's newer than 9.70 now.

Keynote should be 3.0.5.

I'm wondering if it's due to these being older versions of the apps.